Dražba rodinného domu 85 m², Štítary

1 600 000 Kč

včetně provize

Nemovitosti nabízí

PROKONZULTA, a.s.

Brno, Křenová 299/26

POSLAT DOTAZ

Popis nemovitosti

Předmětem dražby je dům 3+kk v městysu Štítary poblíž Vranovské přehrady,
Z občanské vybavenosti je v obci mateřská škola a základní škola prvního stupně. Pro využití volného času je v obci sportovní hřiště. V obci je obchod se základním sortimentem.Z technické vybavenosti je v obci zřízen mimo elektrickou rozvodnou síť také obecní vodovod, kanalizace a plynofikace obce.
Nemovitosti se nachází na okraji zastavěného území v blízkosti centra obce. Zástavbu v okolí tvoří obdobné rodinné domy. Nemovitosti jsou přístupné po místní zpevněné komunikaci, ze které je zbudován vjezd na pozemky, parkování je možné přímo na pozemcích v jednotném funkčním celku. Hromadnou dopravu v obci zajišťují autobusy meziměstských linek. Nejbližší zastávka autobusu je od nemovitých věcí vzdálena přibližně 150 m.

Předmětem dražby jsou pozemek, jehož součástí je rodinný dům č.p. 233 a pozemky parcelní číslo 254 a 825/7 užívané v jednotném funkčním celku s domem, včetně příslušenství. Jedná se o samostatně stojící rodinný dům, který je přízemní, nepodsklepený a je zastřešen sedlovou střechou, podkroví není využíváno.Příslušenství stavby tvoří venkovní úpravy v běžném rozsahu a standardním provedení, dále pak hospodářská přístavba domu, dřevěný přístřešek, bazén a zemní sklep. Stavba a pozemky jsou ke dni ocenění znalcem užívány k trvalému bydlení nájemníky.
Pozemek parcelní číslo 253/1 je částečně zastavěn stavbou rodinného domu a vedlejšími stavbami, zbylá část pozemku je užívána jako nádvoří kolem domu. Pozemek parcelní číslo 254 je částečně zastavěn stavbou zemního sklepa a spolu s pozemkem parcelní číslo 825/7 je užíván jako zahrada za domem.

Všechny inženýrské sítě v obci jsou přivedeny k hranici souboru pozemků. Celková plocha pozemků je dostatečná, tvar je úzkým pruhem, nemá však zásadní negativní vliv na jejich využití. Pozemky jsou mírně svažité s jižní orientací.
Původní stavba domu byla dokončena před více než osmdesáti lety, přibližně před patnácti lety byl objekt výrazněji modernizován, v roce 2023 byla provedena modernizace vnitřního vybavení domu a části technických instalací.

Stavba je založena na betonových základových pásech, proložených kamenem, bez funkční izolace proti zemní vlhkosti. Konstrukční systém je stěnový, svislé konstrukce zděné z cihelného zdiva, tloušťka stěn 45 cm. Vodorovné konstrukce polospalné, trámové stropy s rovnými podhledy omítnutými na rákos, záklop na půdě dodatečně izolován. Konstrukci sedlové střechy tvoří dřevěný krov, střešní krytina skládaná, tvořená keramickými taškami. Klempířské konstrukce kompletní z plechu, střecha opatřena plechovými žlaby a svody, okna opatřena parapety z poplastovaného plechu. Bleskosvod není na stavbě instalován. Výplně otvorů tvoří plastová okna, zasklená izolačním dvojsklem. Vstupní dveře do objektu plastové, částečně prosklené. Vnitřní stěny a příčky jsou také zděné z cihelného zdiva. Vnitřní dveře v kovových zárubních, dveře plné i prosklené na bázi dřevních hmot.

Základní údaje

Konstrukce Zděná
Bazény Venkovní
ID nemovitosti 24DR000267
Vlastnictví soukromé
Stav objektu Dobrý
Plocha pozemku 862 m²
Plocha užitná 85 m²
Plocha zastavěná 85 m²
Energetická náročnost G - Mimořádně nehospodárná
Dražební vyhláška Ikona PDF
Znalecký posudek Ikona PDF

Poloha na mapě

Nemovitosti nabízí

POSLAT DOTAZ

PROKONZULTA, a.s.

Brno, Křenová 299/26

Zobrazit kompletní nabídku RK

PROKONZULTA, a.s.

Sdílet nemovitost

TOPlist